woensdag 21 november 2012

Een baby geboren

We kregen een geboortekaartje voorbije week. Ik vind dit altijd een leuk moment om na te denken over de kaart die ik ga maken voor het bezoekje. Deze keer was de kaart heel eenvoudig en kreeg ik er geen inspiratie door. We besloten om eerst een cadeautje van de lijst te gaan halen die bij de Prémaman lag. Dit bracht ineens een hoop inspiratie. Op de lijst lagen allerlei dingen met dezelfde afbeelding erop. Dus die afbeelding moest en zou ik gebruiken. We kochten ook een aantal dingen van de lijst waarvan deze slabbetjes:De afbeelding op de linkse afbeelding was net groot genoeg om te gebruiken voor het doosje dat ik wilde maken. Natuurlijk was het niet te vinden op het internet. Dus moest ik creatief zijn. Mijn man wilde me wel even helpen en tekende het over op een kalkblaadje. Inscannen en afprinten, gebruiksklaar :)

Dit was het doosje dat ik ermee maakte. Op het doosje zat een speen voor een fles. Die kunnen ze dan ook nog gebruiken. De zijden van het doosje heb ik bestempeld met een babystempel in het zilver. 
In het doosje zat ook een leuke inhoud. Een body met dezelfde afbeelding erop. Dit heb ik gedaan met transferfolie. Daarop print je de afbeelding in spiegelbeeld. Vaststrijken en laten afkoelen. Daarna kan je hem inkleuren met copics. Het leuke is dat het met wassen niet afgaat. De trafserfolie houdt de copics vast. 
Vond het echt een leuk idee en het heeft de ontvangers erg ontroerd. Zij was gek van het olifantje, dus dit was een geslaagde missie :)
2 opmerkingen:

 1. Hey Esther,

  Dat heb je super leuk gemaakt! Ik laat me ook altijd door het geboortekaartje inspireren, maar dit is ook een manier! Heel tof bedacht en super mooi uitgewerkt!!

  Liefs,
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Nancy

  Ik heb eigenlijk het idee van me te laten inspireren door een gekregen kaartje van jou gestolen :)
  Op je site zag ik zoveel leuke ideetjes rond kaarten die je kreeg en die je dan gebruikte als inspiratie om er eentje te maken. Ik probeerde dit al enkele keren, maar deze keer lukte dat niet, dus inderdaad een andere invalshoek gebruikt... En het resultaat vind ik echt tof!
  Bedankt voor je berichtje!

  Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen