maandag 1 september 2014

The creative blog hop


Vandaag is het aan mij om de creatieve blog hop verder te zetten.

Hoe kom ik hieraan? Wel Veerle heeft mij getagd. Wie is Veerle?
Ik leerde haar kennen als klant van mijn mama, want zij heeft haar eigen hobbywinkel (daarover straks meer). Veerle was mijn eerste workshop klant. Ik geef workshops in mijn mama haar winkel en Veerle schreef zich in. Ze was nog vrij nieuw in het kaarten maken en ik was vastberaden om haar een ton aan informatie mee te geven zodat ze zeker gebeten werd door de kaartenmicroob :)
Dat lukte maar al te goed en Veerle kwam vaker langs voor een workshop. Ondertussen hielp ik haar ook op weg in blogland en nu is ze een geweldige kaartenmaakster en blogster, zeker de moeite om eens een kijkje te gaan nemen op haar blog.

Veerle had mij dus genomineerd om de bloghop verder te zetten. Eerst moet ik dus wat over mezelf vertellen en daarna moet ik ook 3 mensen nomineren wiens blog ik de moeite vind om eens een bezoekje te brengen.

Mezelf dus... Wie ben ik??

Wel ik ben Esther, ik ben (nu nog) 28 jaar. Ik ben moeder van (voorlopig) 2 dochters, Chloë is 8 jaar en Noëmie is 6 jaar. Ik ben getrouwd met Steven, hij is 36 jaar. We zijn ondertussen 10 jaar samen en reeds 7 jaar getrouwd.
Ik ben leerkracht in het dagelijks leven en geef de vakken informatica en Nederlands aan kinderen van 12 tot 16 jaar.

Dit schooljaar was voor ons een heel bewogen schooljaar.  We hebben eind november ons huis verkocht en een groter gekocht. We hebben hier heel veel verbouwingswerken in gedaan en uiteindelijk zijn we in februari in ons nieuw stekje getrokken. Graag wilde ik een derde kindje maar de dokters verzkerde me ervan dat dit niet meer op natuurlijke wijze zou gebeuren. Dus besloten we toch groter te gaan wonen om een andere reden: de winkel van mijn mama... http://leentjeshobbyshop.be/
Mijn mama heeft een hobbywinkel (webwinkel maar ook aan huis op afspraak). Ze verkoopt er alle benodigdheden om kaarten te maken en ook voor veel andere hobby's heeft ze wat in huis. Graag zou ik haar winkel overnemen in de toekomst en daarvoor hadden we dus ook meer ruimte nodig.
Maar goed dat we ons huis groot genoeg gekocht hebben, want niet alleen ga ik in de toekomst de winkel overnemen. Onverwacht werden we in maart toch verblijd met de boodschap dat de derde dochter toch onderweg is. De natuur gaat zo zijn gangetje :)

Dus hoe kom ik nu aan de hobby kaarten maken?
Ik was al van jongs af aan een creatieveling en was echt niemand om voor de tv te plakken. Jarenlang deed ik vanalles wat met hobby's te maken had, smirna kussens, borduren, borduren op kaarten, armbandjes knopen en noem maar op.
Toen ik op mijn 19de zwanger werd van ons eerste kindje had ik daar geen tijd meer voor. Ik ging nog naar school, moest studeren en een baby verzorgen dus dat was allemaal wat druk. Enkele jaren later echter merkte ik dat ik veel meer stress had en dat ik nood had aan een ontspannende bezigheid. Op dat moment had mijn mama de winkel geopend en kwam ik regelmatig bij haar op bezoek. Ik voelde me iedere keer weer als een kind in een snoepwinkel en besloot om terug aan de slag te gaan. Vandaar is het weer gegroeid en heeft het een enorme vaart genomen. In plaats van de tijd die ik aan mijn kinderen moest besteden aan het knutselen te besteden, combineerde ik de twee en ging met de meisjes aan de slag. Zij maken nu voor iedere verjaardag zelf een kaartje, delen ze graag uit en zijn altijd op zoek naar nieuwe ideetjes, net zoals de mama en de oma. :)

Mijn 4 vragen, die moet ik nog beantwoorden...
1. Waar werk ik aan?
--> tja aan veel :)
Allereerst wil ik voor deze baby zelf de geboortekaartjes en doopsuikerdoosjes maken, dus daar ben ik volop mee bezig.
Daarnaast bereid ik een workshop voor die kinderen kunnen volgen de komende zondag op ons wijkfeest. Ze kunnen dan haaraccessoires komen maken.
En dan ben ik ook al bezig met het verzamelen van leuke ideetjes voor onze jaarlijkse kerstworkshop. Want dan kunnen ouders en leerlingen bij ons op school en aantal workshops komen volgen.

2. Hoe is mijn werk anders dan anderen in mijn genre?
--> ja die vind ik wel heel moeilijk om te beantwoorden, want wat is mijn genre?
Ik maak echt vanalles, of het nu clean and simple is of net een hele overdosis aan versieringen :)
En dan gaan we van kaarten naar haarbanden, elastieken, oorbellen en speldjes en terug. Dus wat is mijn genre? Misschien is dat net het verschil. De meeste mensen hebben een voorkeur voor een genre, ik ben gewoon gebrand om alles onder de knie te krijgen. Als ik een idee zie, wil ik het kunnen en ga ik op zoek naar een manier om het te realiseren.

3. Waarom maak ik wat ik maak? 
--> om te ontspannen
--> om andere mensen te inspireren
--> om anderen zin te geven nieuwe dingen uit te proberen
--> om mensen 'te lokken' voor een workshop :)
--> en af en toe ook met als doel een centje bij te verdienen, wie sponsort anders al dat materiaal wat ik zo graag koop :)

4. Hoe werkt mijn creatieve proces?
--> altijd anders :)
Ik zie vaak leuke ideetjes op Pinterest. Soms krijg ik een opdracht van een collega om wat kaartjes te maken, of van de school om zieke collega's een kaartje te kunnen sturen.
Dan werk ik anders. Als ik weet voor wie ik een kaartje maak, kijk ik naar de persoonlijkheid. Als ik hun kledingsstijl zie, kijk ik welke kleuren ze graag dragen en wat voor stijl ze hebben en aan de hand daarvan maak ik iets waarvan ik denk dat het bij hun past. En daar zit ik niet vaak naast. :)
Is het voor een geboorte, dan kijk ik naar de stijl van de geboortekaartjes en maak ik iets met hetzelfde diertje erop of in dezelfde kleuren of als het mgelijk is in dezelfde stijl. Dat wordt ook altijd heel er leuk ontvangen :)

Eens ik ideetjes heb, ga ik als een 'gek' aan de slag en daar komt een slagveld van :) Als mijn materiaal is heel netjes opgeborgen en zo eindig ik ook steeds terug, maar tijdens het maken van mijn projecten is het een en al chaos op mijn bureau. Een zalige chaos om in te werken, maar ik ben pas klaar als alles opgeruimd is en als ik een foto van mijn project heb :)

Nu is het tijd om 3 andere bloggers voor te stellen. Ik moet eerlijk zijn, ik heb niet zo heel veel tijd gehad de laatste maanden, de verbouwingen, de ziekte tijdens de eerste maanden van de zwangerschap enz... Dus ik heb ik die tijd niet iedereen kunnen volgen zoals ik dat eerder deed. Maar niettemin wil ik 3 mensen aanhalen. Ik laat de keuze aan hun of ze de bloghop willen verder zetten, maar ik vind dat hun blog zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Als eerste nomineer ik Hilda Seine Sterken
Dit is haar blog: http://hildascraftcorner.blogspot.beHilda is lid van onze facebookgroep Freubelen met leentjes Hobbyshop. Zij post heel regelmatig in die groep en ze doet ook mee met de challenges die we organiseren.
Verder is ze heel erg geoefend in het scrappen. Ik ga het aan haar laten om meer over zichzelf te vertellen als ze daartoe in staat is volgende week. Ze heeft wel wat last van migraine en daarom heeft ze voor vandaag geen stukje over zichzelf geschreven.
Als het haar volgende week meezit kan je op haar blog meer over haar te weten komen, maar je kan er zoch zeker eens een kijkje gaan nemen om te zien wat moois ze zoal maakt :)


Als tweede nomineer ik Inge Blom
Dit is haar blog: http://blogblom.blogspot.be/

Van Inge heb ik heel veel geleerd. Ik heb er vaak een kijkje genomen hoe ze met een minimum aan materiaal zo leuke dingen kan maken. Sta er nog iedere keer versteld van. In het begin maakte ik gewoon de kaartjes na, maar ondertussen wordt de stijl me toch al wat eigen en vind ik het wel eens heerlijk om zo simpele en toch weer energieke kaartjes te maken. Ze gebruikt veel knoopjes, scheurt papier, gebruikt nietjes enz. De simpelere materialen samengevoegd tot een zeer mooi geheel.
Ga ook bij haar eens een kijkje nemen om haar stijl te ontdekken en haar te leren kennen. 

Als derde nomineer ik Linda TukkerDit is haar verhaal op haar blog:
Ik ben Linda en van kleins afaan ben ik door mijn knutsel-oma meegenomen in het knutselvirus.. ik heb vanalles gemaakt en gedaan: 3D-kaarten maken, zandstrooien, glasverven, schilderen, pastelkrijten, aquarellen, boruderen, waxinelichtjes bewerken, kaarsen maken etc. Sinds januari 2012 ben ik echt begonnen met Scrapkaarten maken. Voornamelijk met leuke stemels en 3d-plaatjes, wel of niet in combi met borduurpatronen. In het dagelijks leven ben ik groepsleerkracht in het basisonderwijs, sport ik graag en luister ik muziek of lees ik boeken.

Haar nomineer ik omdat ik ook haar kaartjes vaak voorbij zie komen op facebook en ze me een spontane madam lijkt. Ze maakt mooie projectjes en schrijft er leuke verhalen bij op haar blog.

Uiteindelijk had ik maar een weekje om 3 mensen te zoeken dus dat was vrij krap.
Maar of ze nu al dan niet de bloghop verder zetten. Ze zijn alle drie de moeite waard om een bezoekje te brengen, dus hopelijk nemen jullie die tijd en laten jullie er ook een berichtje achter...

Groetjes en bedankt om mijn verhaal te lezen :)

Esther

4 opmerkingen:

 1. Hallo Esther, Ik vond het heel fijn dat je geaccepteerd hebt om mijn derde tagger te zijn. Ik heb je post met veel interesse en plezier gelezen. Heel fijn.
  Dank je wel. Veel liefs van Veerle x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Esther, it's so lovely to learn some more about you. What a wonderful life's journey you are on, with 2 little crafty daughters and now a 3rd little one to enrich your family. I can see that you enjoy doing many kinds of crafts and love people and teaching. Gosh, you have a full life, and yet still find time to craft. I'm so happy to get to know you better and thanks for becoming a follower at my blog. I'm happy I found you through Veerle. How lucky you both are to have each other to learn from and be inspired by. TFS & Lots of hugs. Thanks for participating in the TCBH too.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I've enjoyed reading your Creative Blog Hop Post and finding out a little about you. Veerle tagged me too, so I've also posted my Creative Blog Hop post today. x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Ester, it was fun learning about you! I am so happy that you have your third child on the way, it is funny how nature works, but it does work most of the time. Blessings to you and your family. Hugs, Brenda

  BeantwoordenVerwijderen